Hatékony nyelvtanulás

a Lexika Kiadó gondozásában

5 ok, amiért érdemes franciául tanulnod

Persze a valóságban ennél sokkal több érvet tudnánk felsorolni a franciatanulás mellett, de most az 5 legnyomósabb indokot hoztuk el neked!

A francia nyelv a tánc, az építészet, a színház, a képzőművészet, a magas konyhaművészet („haute cuisine”), a diplomácia és a művészet nemzetközi nyelve, továbbá több intézmény hivatalos nyelve is, például az ENSZ-é, az Európai Unióé és a Nemzetközi Vöröskereszté.

Nagyjából 300 millió ember beszéli, így az ötödik legbeszéltebb nyelv a világon.

Ezen a világtérképen látható, hogy hol használják legfőképp a francia nyelvet:

Tehát, miért tanulj franciául?

 

#1: Mert nem csak Franciaországban beszélik

Egy élet is kevés lenne ahhoz, hogy felfedezzük Franciaország csodahelyeit, nevezetességeit: a Loire-folyót, a kastélyokat, világhírű múzeumokat és galériákat. A francia nyelvtudást nem csak ebben az országban használhatod ki, ugyanis számos más ország hivatalos nyelvei közé tartozik még, mint például Kanada, Svájc, Luxemburg és Belgium! De délebbre, Afrikában és a Karib-térségben is sok olyan ország van, ahol beszélik a francia nyelvet, beleértve Madagaszkárt, Marokkót, Tunéziát és a Seychelle-szigeteket.

#2: A francia nyelv megtanulása ugródeszka lesz más nyelvekhez

Ha megtanulunk egy nyelvet, akkor számos más nyelv válik könnyebben megtanulhatóvá a nyelvtani és lexikai hasonlóságok által. Így van ez a franciával  is. A francia nyelv ismerete után például sokkal könnyebben tudsz majd portugálul, spanyolul, olaszul vagy románul tanulni. Ezek mind-mind az újlatin nyelvek közé tartoznak. 

#3: Parce que je t’aime

Számos francia nyelvtanuló egyetérthet azzal, ha azt mondjuk, a kiejtés az egyik legnehezebb része a francia nyelvtanulásnak. Nagyon gyakran teljesen máshogy kell kiejteni a szavakat, mint ahogy azt leírva látjuk. Viszont ha egyszer ráérzünk az ízére, roppant módon szerethetővé válik! <3 Egy 10.000 főből álló felmérés alapján a francia nyelv lett a világ legromantikusabb nyelve, legyőzve még az olaszt is! (A felmérés forrása: https://www.babbel.com/en/magazine/what-are-the-sexiest-accents-and-why)

#4: A nemzetközi munkaerőpiac nyelve

Fordítsuk most egy kicsit komolyabbra a szót: ha nagyratörő karrierálmaid vannak globális szinteken, akkor az angol nyelv magas szintű ismerete egy „Jolly joker” lesz a kezedben, ha franciául is tudsz mellette! A francia nyelvtudás egy csapásra megnyitja előtted a francia vállalatok és Franciaországhoz kötődő multinacionális cégek kapuját. Franciaország a külföldi befektetések egyik vezető célpontja, kulcsfontosságú gazdasági partner globálisan, így jó eséllyel indulhatsz a francia munkaerőpiacon, számos kecsegtető lehetőséget találva és felfelé ívelő karriert elérve!

#5: Megnyílnak a továbbtanulási lehetőségek

Francia nyelvtudással elismert francia egyetemekre és üzleti iskolákra is beadhatod a jelentkezésed, amelyek európai szinten a világ legjobb felsőoktatási intézményei közé tartoznak. Jól mutatna az önéletrajzodban, nem?

+1: A francia nyelv tanulása lehet szórakoztató is

A közhiedelemmel ellentétben a francia nyelvet nem olyan nehéz megtanulni (jó, persze a kiejtésre rá kell érezni, ahogy ezt fentebb is írtuk :) ). Nem kell sokáig tanulni kezdőként ahhoz, hogy képes legyél elérni egy kommunikációs szintet, persze azért kell hozzá odafigyelés, türelem és nyitottság. A francia nyelv lágy, dallamos, romantikus nyelv, amelyet élmény felfedezni!

 

Meghoztuk a kedved a franciatanuláshoz? :)

 

Van pár javaslatunk, hogy hogyan kezdj bele! Mindjárt itt van a hatalmas népszerűségnek örvendő „Allons-y PLUS” című sorozat, melynek kötetei az egészen kezdő szintről indulva vezetnek be a francia nyelv világába!

Ha teljesen a nulláról indulsz, akkor az Allons-y PLUS 1 tankönyv és munkafüzet párosát javasoljuk!

A könyveket bemutató pdf-ünket a „Letölthető anyagok” menüpontban találod, egy előzetes regisztráció kell csak a megnyitásához! Érdemes megnézni, hiszen szemléletesen mutatja be neked a könyvek tartalmát. :)
Mindenképp megéri beletekinteni azoknak, akik szeretnének franciául tanulni, vagy a meglévő tudásukat kívánják felfrissíteni!

 

A Conjugaison ? Pas de soucis ! című füzet pedig nélkülözhetetlen segítség lesz az igeragozás áttekintéséhez és az igealakok megtanulásához mindazok számára, akik kezdő vagy középhaladó szinten (A1, A2, B1) tanulnak bármilyen francia nyelvkönyvből!

 lx-0321-1_banner_kicsi_2021-megjelent.jpg

Hatékony nyelvtanulás

A nyelvtanulás lehet élményekben gazdag is. Cikkeinkben a nyelvekkel és a nyelvtanulással kapcsolatos érdekességekkel foglalkozunk. Kövess minket te is!

Kövess Facebook-on!

Iskolai tankönyvek

Örömmel jelentjük be, hogy az eddigieken kívül újabb hat nyelvkönyvünk lett iskolai tankönyv az idei évtől!

tankonyv_2020_kicsi.jpg

süti beállítások módosítása